Companie

Green Consulting Services este o companie infiintata in anul 2009 cu scopul de a oferi servicii de consultanta contractuala pentru Antreprenori.

Inainte de infiintarea companiei, membrii echipei Green Consulting Services au colaborat cu parteneri puternici din zona consultantei, fiind astfel in masura sa cunoasca si sa identifice problemele majore intalnite de Antreprenorii care derulau proiecte de lucrari utilizand conditiile de contract FIDIC, pentru ca ulterior sa gaseasca solutiile de natura contractuala pentru acestea.

Rezolvarea acestor probleme, dar si transferul de cunostiinte despre contractele FIDIC si pregatirea strategiilor de management de contract reprezinta principalele obiective al companiei.
Desi Green Consulting Services a inceput prin a oferi consultanta contractuala in domeniul proiectelor de extindere si reabilitare a retelelor de apa si canalizare, necesitatea acestor servicii dublata de rezultatele obtinute au dus in scurt timp la extinederea ariei de expertiza si la acoperirea tuturor domeniilor majore de infrastructura: drumuri, constructii de cai ferate, statii de tratare si statii de epurare, extindere si/sau reabilitare retele de apa si/sau canalizare.
Intrucat o parte din probleme nu si-au gasit rezolvare sau raspuns prin mijloacele contractuale conventionale, Green Consulting Services a dezvoltat o noua gama de servicii: reprezentarea Antreprenorilor in fata Comisiei de Adjudecare a Disputelor si ulterior la Arbitraj International institutionalizat (ICC, SIAC). Asadar, GCS asigura pregatirea documentatiei, a raspunsurilor aferente diferitelor etape procedurale, dar si reprezentarea la audieri in cadrul procedurilor de solutionare a disputelor – CAD sau Arbitraj. In prezent Green Consulting Services se poate mandri cu mai multe cazuri solutionate in favoarea Antreprenorilor pe care i-a reprezentat, acestia primind importante drepturi banesti sau recunoasterea unor drepturi contractule incalcate.

In prezent Green Consulting Services acopera toata gama de servicii contractuale cu accent pe contractele FIDIC, de la implementare pana in faza de solutionare a disputelor, inclusiv punerea in executare a deciziilor arbitrale in instantele de judecata.
Suntem prezenti atat in cadrul contractelor de lucrari din Romania (FIDIC Rosu/Galben), cat si pe plan extern pentru proiecte aflate in derulare in Sud Estul Asiei, Orientul Mijlociu si Europa de Est, bazate pe conditiile de contract FIDIC si alte tipuri de contracte internationale de lucrari, aferente proiectelor finantate de diferite organizatii bancare si non bancare: Comisia Europeana, BERD, BEI, Banca Mondiala, ADB, AFDB.

Businessperson studying electronic data in digital tablet
Team of engineers discussing blueprint at meeting